زنده یاد بهادر محمّدی سامانی

0
756


درخشان گوهری و پُر بَها “دُر”
نهان از دیدگان شد آن “بهادُر”
برفت از دیده لیکن مانده در دل
که داغَش آتشی بِنهاد بر دل
بود وِرد زبان ها یاد و نامش
ز مِهر و فضل و احسان و مرامش

شعر: فتح الله قطره سامانی

چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده می کنند و نه به حرفی دلی را … ده سال پیش نویسنده، کتابدار و استاد ادبیات فارسی مرحوم بهادر محمدی سامانی، آسمانی شد. ایشان در طول عمر پربار خود در محضر اساتید بزرگی چون مرحوم استاد تبیان شاگردی کردند و از اشعار عمان و دهقان سامانی و پریش شهرضایی بهره جسته و در راه پژوهش و نگارش آثار ادبی عمر خود را مصروف ساختند.
کتاب گلگشتی در گنجینة الاسرار عمان سامانی را با شرح كلمات، مقايسه نسخ و تفسير ابيات گردآوري كرده و با استفاده از ديگر نسخه‌ها جمع‌آوري نموده و در ابتداي كتاب بعد از مقدمه آنچه را كه از عمان ساماني در ديگر كتاب‌ها و روزنامه‌ها بوده را نيز ضميمه مطالب كرده است. همچنين صناعات ادبي را نيز يافته و به توضيح آن در پايان هر بيت پرداخته است. همچنين در پايان كتاب نسخه بدل‌ها به همراه فهرست آيات نيز آورده شده است.
حقیقتاً پنجم مرداد نَوَد یکی از تلخ ترین روزهای زندگی ما و برای بسیاری از دوستان که با آقای بهادر محمدی سامانی آشنایی داشتند، بود. بیست و هشت سال سابقه کتابداری در شهر فرهنگ و ادب و شعرای بزرگی مانند عمان و دهقان. اهل علم و دانش او را خوب می شناسند. در زمان دانشجویی رتبه ممتاز کشوری در رشته ادبیات در دانشگاه شناخته شد، سه بار کتابدار نمونه استانی و یک بار کتابدار نمونه کشوری و از دست رئیس جمهور وقت جایزه و لوح تقدیر دریافت کرد.

جناب آقای محمدی سامانی سلام علی رغم آنکه اینجانب داروساز هستم سخت شیفته گنجینه الاسرار عمان بوده و شرح مبسوطی بر آن نوشته ام که ان شا الله بزودی منتشر خواهد شد با حرفهایی تازه وادعاهایی نو.در این راستا روزی سعادت یار شد و تصادفا با مرحوم برادرتان -بهادر خان عزیز-مکالمه تلفنی داشتم .آنچه در آن فرصت اندک در باره آن مرحوم دریافتم صفای باطن -اخلاص و ارادت به گنجینه الاسرار ی بود که از حسین علیه السلام می گوید.اگر چه در آن مقطع احساس نمودم که حتی گرفتن گوشی تلفن نیز برای آن بزرگوار مقدور نبود با این حال چه قدر صبورانه حرفهای من را شنید و اشکالاتم را متواضعانه بررسی نمود. به عنوان یکی از شاگردان نادیده ی مکتب اخلاق برادرتان -اینجانب را در غم آن معلم عزیز شریک بدانید .خدایش بیامرزد و با سلیمان کربلا محشور گرداند .

ارادتمند دکتر مسعود نمازی بروجرد- داروساز

چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۳۰

هجرت جانگداز همكار عزيزمان،مسئول اسبق كتابخانه شهيد جعفرزاده سامان به ديار باقي ، باعث تالم و مجروح شدن قلب ما و همه كسانيكه اندك آشنايي با ايشان داشتند گرديد.

 متانت و تواضع شادروان در زمان حيات، محبتي را در وجود همه ايجاد كرده بود كه طولاني زمان خاطراتش از دل ها و ذهن ها پاك نخواهد شد
مرحوم بهادر محمدي را نستوه و لايق به خدمت به خدا ديديم و علي رقم مشكلات عديده در عرصه كاري تلاش مي كرد و صبوري مي ورزيد و هيچگاه در راه هدف مقدس و متعالي خويش از پاي نايستادو شكيبايي و مداومت در فعاليت هايي( چون تاليف چند كتاب ،كسب عنوان كتابدار نمونه كشوري براي 3 بار ،كتابدار نمونه استاني و دانشجوي ممتاز كشوري در دانشگاه پيام نورو …… صحنه هاي زيبايي از خدمت را براي مردم و توسعه فرهنگ عمومي بويژه در عرصه كتاب و كتابخواني به نمايش گذاشت .
اما دست تقدير را چه توان كرد كه جهان صحنه آزمايش الهي است و در مصيبت ها و آلام صبر از بزرگترين ملكات و احوالي است كه قرآن كريم آن را ستوده و مكرر بدان امر نموده است .
روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان ،با تاثر فراوان ارتحال كارمند اسبق اين اداره كل را خانواده معزز ايشان و ديگر همكاران تسليت عرض مي نمايد.

با سلام

از اینکه در پیشانی و راس مطالب تان از گنجینهً الاسرار نوشتید بسیار خوشحال شدم .نخست آنکه ارتباط میان نام گنجینهً الاسرار و تفقد میرزای شیرازی از عمان را نفهمیدم با این حال ذکر چند نکته را ضروری می دانم:
1-
اگر چه امروزه واژه ی مرکب گنجینهً الاسرار غریب می نماید ولی در روزگار عمان واژه هایی اینچنین کاملا مرسوم بوده اند نظیر حسب الفرمایش.به همین دلیل واژه ی گنجینه الاسرار به همین صورت در گنجینه الاسرار چاپ سنگی 1306 ه.ق.حتی از طرف کاتب آن نسخه یعنی میرزا فتح الله جلالی و عموی ایشان منعم اصفهانی به کار رفته است.
2-
عمان بعد از جمع آوری اشعار گنجینه حدودا 47 ساله بوده و چه در حوزه ی اصفهان و چه در حوزه ی سامان شناخته شده بوده است و بعید به نظر می آید که در آن جمع زایران کربلا آن قدر ناشناخته بوده باشد.
3-
صرف نظر از صحت یا عدم صحت ماجرای تفقد میرزای شیرازی از عمان سامانی باید متذکر شوم بر خلاف آنچه که در انتها آورده اید در تمام تقریبا 28 نسخه ی گنجینه الاسراری که اینجانب بررسی نموده ام(یک نسخه ی خطی -هفت نسخه ی چاپ سنگی و مابقی چاپ سربی) در هیچ یک (به جز گلگشتی در گنجینه الاسرار نوشته ی عزیز نازنینم مرحوم بهادر محمدی سامانی که خدایش با حسین محشور فرماید)به این ماجرا اشاره نکرده اند.
با سپاس فراوان:

چهارشنبه 7 فروردین1392 ساعت 12:54

دکتر مسعود نمازی بروجردی

(داروساز)نویسنده ی کتاب سرالاسرار-شرحی نو و متفاوت بر مثنوی عاشورایی گنجینه الاسرار عمان سامانی.

ارایه ی این مطلب در منظر عموم بلا مانع است.

و من الله التوفیق و علیه التکلان

سلام ،
درسال1387 با پی گیری زیاد بالاخره توانستم کتاب< گلگشتی درگنجینه الاسرار > را بیابم البته آقای علیرحم شایان آن را به من هدیه کردند. همیشه در فکرم بود در سفری به شهرکرد آقای بهادر محمدی سامانی را بیابم. البته در پاییز 88 به سامان آمدم و منزل عرف واصل عمان را یافتم اما موفق نشدم که اخوی شما بیابم. امروز پنجشنبه 30/9/1391 که متوجه شدم حدود یکسال و نیم قبل مرحوم شدند . تنها کاری که از دستم بر می آید برایش فاتحه ای بخوانم. قصد داشتم از ایشان بخواهم که کتاب را تجدید چاپ کند.

تهران – قدرت الله رشیدی پور

پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۱ ۱۸:۴۹

روحشون شاد و یادشون گرامی

ترک پاسخ

لطفا پیغام خود را وارد نمایید
لطفا نام خود را وارد نمایید